Известие

Collapse
No announcement yet.

Размяна на местата на гумите-въпрос ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Размяна на местата на гумите-въпрос ?

Въпроса ми е следния правите ли размяна с това, предните гуми да отидат отзад а задните отпред ?
    Ако го правите на какви километри се прави и по коя схема също така задължително ли се прави
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Аз ги разменям на всяка смяна(зимни-летни). Все пак в зависимост и от състоянието им преценявам....но след като са купувани заедно -Предна дясна отива за задна дясна и така.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
      Аз ги разменям на всяка смяна(зимни-летни). Все пак в зависимост и от състоянието им преценявам....но след като са купувани заедно -Предна дясна отива за задна дясна и така.
      Аз карам само с летни и вече са на 8000 км .Задните на са мръднали грам предните са износени съвсем малко.Та за това и питам има ли смисъл задните да ги поставя отпред сега за следващите примерно 8000 км
      Иначе някъде гледах схема за коли с предно предаване предните отиват отзад така както са.Но задна лява отива отред в дясно, и задна дясна отива отред в ляво
      Но ме интересува вие на Алфите как го правите
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
      sigpic

Comment

В книжката има схема,но сега не е при мен и не мога да я видя. По спомен даваха на 5000 км да се въртят.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
        Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
        Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
        Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
          В книжката има схема,но сега не е при мен и не мога да я видя. По спомен даваха на 5000 км да се въртят.

В моята книжка няма таз схема ,явно твоята е по специална бах...
          Все пак въпроса е вие как правите това "Алфисти", а не как е там в книжата
          sigpic

Comment

Ако са ти с посока гумите,направи като мен.Ако са с външна и вътрешна страна може и по другата схема.

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
              Ако са ти с посока гумите,направи като мен.Ако са с външна и вътрешна страна може и по другата схема.
              Да с вътрешна и външна страна са
              По твоята схема ще ми е по лесно да ги разменя в домашни условия
              Вдигам от едната страна отпред и отзад и действам,после другата страна.Но по другата схема трябва да я повдигна от всички страни първо май така мисля преди да действам
              P.S
              Сега се сетих сменявам ги по твоя начин и после ако искам да приложа втория вариант вдигам я отпред от двете страни и разменям местата на гумите. Извинявам се ,че си отговарям сам !
              Last edited by eproHD; d.m.y г., 12:21.
              sigpic

Comment

И аз ги сменям предна със задна, при смяната на зимни с летни,защото за еди сезон правя около 7-8 к км.

Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Не трябва да се променя посоката на въртене. Никога. Не е добре за гумата.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Можеш и по втората схема в домашни условия с един крик...ще ползваш резервната дигаш,сваляш предна дясна,слагаш резервната,отиваш отзад и така..... но ще падне вдигане и сваляне

Comment

Ами, крик! Директно една тухла-четворка и връти!
                      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                        Не трябва да се променя посоката на въртене. Никога. Не е добре за гумата.
                        Според това дето си написал предните отиват отзад задните отпред и газ,без да се прави никаква гимнастика.Така посоката при първоначлното им монтиране не се сменя.Това при условие,че казаното от теб за НИКОГА не въртене на гума е вярно !
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                          Според това дето си написал предните отиват отзад задните отпред и газ,без да се прави никаква гимнастика.Така посоката при първоначлното им монтиране не се сменя.Това при условие,че казаното от теб за НИКОГА не въртене на гума е вярно !
                          Вярно е. В противен случай ще се износят по-бързо.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                            Никога не трябва да се съмняваш в това което казвам.
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

И поради каква причина ще се износят по-бързо?
                              Искате да кажете,че една асиметрична гума поставена веднъж отдясно,не трябва да се поставя отляво?
                              Все пак грайфер се товари и накланя и в двете посоки,дали автомобила ще потегля,набира или спира...та къде е била и къде ще бъде,не е ли все едно?

Comment

Working...
                              X